accountant voor je business

Met een accountant aan de slag voor je bedrijf?

Een bedrijf starten is in Nederland heel erg eenvoudig. Je kunt simpelweg een afspraak bij de KVK maken en je krijgt een BTW nummer en kunt gaan starten. Veel startende ondernemers beginnen met een eenmanszaak.

Dit is dan ook de meest eenvoudige manier om te beginnen. Deze groep doet vaak ook de administratie zelf. In het begin wellicht om kosten te besparen, maar zo’n heel gek idee is het overigens ook niet om de administratie zelf te doen.

Weten wat er speelt in je business

accountant voor je businessJe kunt hier als ondernemer wat ons betreft niet vroeg genoeg mee beginnen. Zelf weten wat er speelt in je bedrijf is erg belangrijk. Online boekhoudpakketten maken het mogelijk om dit heel eenvoudig te doen. Je hebt hier geen professional voor nodig, alhoewel het wel kan helpen. Veel ondernemers vragen zich af: wat kost een accountant? het is een begrijpelijk vraag, zeker voor startende ondernemers. Die willen alles gebruiken om het bedrijf verder te laten groeien.

Inzicht maakt stappen zetten eenvoudiger

Ook als u later van plan bent om uw onderneming uit te breiden, kan het prettig zijn als u weet wat er op financieel gebied binnen uw bedrijf gebeurd. Een accountant kan ook een adviserende rol aannemen in uw bedrijf en helpen met het verder uitbouwen. Zo weet een accountant natuurlijk alle regels over de belasting en kan er zo voor zorgen dat je bedrijf verder kan groeien. Je kunt met deze informatie als ondernemer een veel betere keuze maken.

Software voor de boekhouding

Er is een hoop keuze voor software waarmee de boekhouding van een bedrijf kan worden bijgehouden. Je verzend een factuur naar een debiteur gemakkelijk vanaf je smartphone of laptop, dat is nu heel makkelijk. Het enigste wat je nodig hebt is een internetverbinding. En aangezien tegenwoordig iedereen internet op zijn telefoon heeft, kun je hier gemakkelijk mee aan de slag. Natuurlijk kun je hier ook een accountant Veendam voor inschakelen!

In theorie kun je een factuur verzenden vanaf je strandbedje op een tropisch eiland. Wat veel ondernemers doen is iedere week of iedere 2 weken de administratie bijwerken. Zo heb je een vast punt en geen stapels met facturen die nog moeten worden verwerkt. Heb je veel meer bonnen om te verwerken? Dan is het wellicht een beter idee om iedere dag even wat tijd te besteden aan de administratie.