Besparen met een sim only internet abonnement

In Nederland zijn we dol op sim only abonnementen. Dat is altijd al wel zo geweest, maar de laatste jaren lijkt het toch echt een stuk populairder te worden. Mensen beginnen zich te realiseren dat ze hetzelfde abonnement kunnen hebben en veel minder hoeven te betalen. Zeker nu vrijwel alle aanbieders ook snel mobiel internet (4G) leveren, is het nog interessanter aan het worden veel het grootste deel van de mensen.

Het nadeel van een dergelijk abonnement is dat je zelf voor een telefoon moet zorgen. De naam zegt dat eigenlijk al. Welke opties zijn er als je een telefoon wilt hebben voor je sim only internet abonnement? Wij lopen ze met je door in dit artikel.

Nog even door met je huidige smartphone

Als je huidige telefoon nog in orde is, dan kun je ervoor kiezen om hier nog even mee verder te gaan. Soms is je telefoon in de loop van de tijd misschien wat traag geworden. Dat is logisch, maar met je een reset kun je vaak je telefoon een stuk sneller maken. Ook je oude foto’s, video’s en applicaties eens grondig doorlopen kan een hoop schelen. Deze optie is zeer interessant, omdat je in feite helemaal geen extra geld hoeft uit te geven. Je voordeel loopt zo nog verder op!

Koop een nieuwe telefoon in de winkel

samsung sim onlyAls je gewend bent om een abonnement af te sluiten met een ‘gratis’ telefoon, dan zullen de retail prijzen voor een nieuwe telefoon je waarschijnlijk behoorlijk hoog lijken. Een nieuwe telefoon kost al snel €500 – €700, afhankelijk van het model. We hebben het dan over smartphone zoals een iPhone een Samsung of andere bekende merken. Dit is een flinke uitgave, waar je natuurlijk rekening mee moet houden. Ook kun je ervoor kiezen om een wat minder uitgebreide telefoon uit te zoeken rond de €200 – €300. Je hoeft dan minder uit te geven, maar krijgt doorgaans ook minder functionaliteiten. Een beslissing die je natuurlijk zelf zult moeten maken.

Kies voor tweedehands

Een andere optie is om een relatief nieuwe telefoon te kopen, maar dan tweedehands. Op diverse sites worden vaak redelijk nieuwe modellen aangeboden tegen een gunstige prijs. Voor een paar honderd euro minder dan een compleet nieuwe heb je het beste van twee werelden. Je hebt een nieuw model telefoon die snel is en veel functionaliteiten bevat, maar je betaald niet de hoofdprijs die je in de winkel moet betalen. Let wel altijd goed op dat de telefoons niet gestolen zijn!

Als je kiest voor een sim only abonnement, dan is dat meestal om je maandelijkse kosten wat te verlagen. Maar je wilt natuurlijk nog steeds wel een leuke telefoon hebben. Met de opties uit dit bericht moet je een heel eind komen, veel plezier met je nieuwe goedkope abonnement.